چگونه سایت های کلاه بردار را تشخیص بدهیم ؟
آدرس و تلفن شرکت فروشنده
وب سایت شرکت را برای داشتن شماره تلفن و نشانی معتبر بررسی کنید. اگر راهی برای ارتباط با این شرکت به صورت آفلاین وجود نداشته باشد ، ممکن است این یک پرچم قرمز باشد که مشاغل قانونی نداشته باشند. از آنجا که ایمیل و نام دامنه به راحتی قابل دستیابی است ، داشتن آدرس ایمیل به اندازه اطلاعات تماس آفلاین قابل اعتماد نیست.
به یاد داشته باشید که شماره تلفن و آدرس اکنون جعلی بسیار آسان است. در تهیه کد منطقه جعلی و شماره همیشه راه حلی برای کلاه برداران وجود دارد. حتی آدرس هائی که در گوگل ثبت شده اند ممکن است جعلی باشد ، بنابراین شماره تلفن ها دیگر نشانه یک شرکت واقعی نیستند.
راه حل اتحادیه خارج از کشور
قبل از انجام کار ، با اتاق بازرگانی محلی شرکت فروشنده در ارتباط با آدرس تماس بگیرید و ببینید که آیا این شرکت واقعی هستند یا به سادگی یک شرکت اینترنتی اسکم یا کلاه بردار است .
راه حل نحوه تسویه حساب شرکت خارجی
در این مورد از شرکت فروشنده بخواهید که شماره حساب به شما بدهد ، توجه کنیدبرای مثال اگر شرکتی در آمریکاست ولی شماره حساب در کشور چین می دهد این بدین معناست که شما در خطر هستید .و باید بیشتر احتیاط کنید .
پی پال و سایر ارائه دهندگان پرداخت الکترونیکی ثانویه اغلب امن ترین روش برای پرداخت مشاغل آنلاین محسوب می شوند. در روش های پرداخت که به شما امکان می دهد پول خود را پس بگیرید در صورت خراب شدن و عدم نیاز به انتشار اطلاعات غیر ضروری شخصی ، به شما کمک می کند
نکات مهم :
۱-چک کردن Google review :
قبل از خرید حتما نظرات بقیه مشتریان آن شرکت را از طریق نظر سنجی گوگل بررسی کنید . ممکن افراد دیگری که مورد سو استفاده قرار گرفته اند یا خرید مناسب داشتند در نظر سنجی گوگل به این موضوع اشاره کرده باشند . البته این فقط معیار نیست
۲-چک کردن مدارک مثبته شرکت خارجی:
مدارک مثبته شامل معامله هائی قبلی آن شرکت با هموطنان یا همکاران شما هستند . برای مثال اگر شرکتی مدعی معتبر بودن دارد از او بخواهید چند مشتری در ایران یا سایر نقاط جهان به شما معرفی کند از دیگر مدارک مثبته میتوان به گواهی ثبت شرکت و مالیات اشاره کرد .
۳-بررسی وضعیت وب سایت فروشنده:
اصولا شرکت های کاه بردار از سایت های ضعیف و سوری استفاده میکنند . بی محتوا بودن و کم سن و سال بودن دامنه از این نشانه هاست ، شما می توانید دامنه سایت فروشنده و عمر سایت (سال ساخت و سال پایان ) را از طریق ابزار زیر چک کنید
۴-کشور فروشنده اینترنتی :
از نکات مهم فروش محل فروشنده است که باید به آن توجه ویژه ای داشت ، طبق آمار اکثر کلاه برداری ها در کشور های آسیایی انجام می شود و با توجه به قوانین محکم اینترنتی در اروپا این آمار بسیار کمتر است ، البته بسیار پیش می آید که فروشنده ادعا میکند در اروپا واقع شده ولی در حقیقت در کشور دیگریست که این امر با توجه به تهیه شماره حساب مشخص می شود
۵-تماس تلفنی با فروشنده خارجی:
در نهایت برای بررسی های اولیه تماس تلفنی با شرکت مذبور بگیرید و به صورت تلفنی از تعداد کارمندان و کلاس کاری شرکت اطلاع حاصل کنید .
۶-قیمت غیر منطقی فروشنده آنلاین
نکته مهم این است که قیمت های بسیار ارزان همیشه نشانه خطر هستند مثلا هرگز یک آیفون به قیمت ۱۰۰ دلار به فروش نمی رسد . اگر قیمت پیشنهادی بسیار دور از ذهن است پس با احتیاط بیشتری خرید را انجام دهید .
۷-فروشنده را در Google map پیدا کنید
اکثر شرکت های معتبر در گوگل مپ ثبت شده اند . با سرچ در گوگل مپ محل شرکت آنها را پیدا کنید با این کار میتوانید اطمینان حاصل کنید که این شرکت دارای دفتر در فلان آدرس است .
چند وقتی هست اشخاصی از طریق تلگرام یا واتساپ یا پیامک عموما در قالب پروفایل دختر های زیبای خارجی (فیک) پیام میدهند بعد از جلب اعتماد شما را در جهت بازاریابی و سرمایه گذاری در سایت های مجهول الهویه تشویق میکنند . (حتی ممکنه ۵۰ دلار هم برای دون پاشی به حسابت بزنند)
نشانه هاش به شرح زیر هست :
۱- ۲۵ مرحله ای و فقط بعد از تکمیل هر مرحله میتونی پولتو برگردونی (که هیچ برگشتی نیست)
۲-در قالب علی بابا و امازون
۳-کمیسیون بالا میدهند
همش کلاه برداریه به دوستانتون هم اطلاع بدید . چون تقریبا برای نصف ایران این پیام ها رفته.
به افرادی که با سرشماره های خارجی با شما طرح دوستی یا همکاری میریزند و یا حتی مبالغ کمی را برای جلب اعتماد شما واریز میکنند اعتماد نکنید
سناریو های رایج کلاه برداری :
۱- شرکت های کمسیون علی بابا و آمازون و علی اکسپرس:
برخی افراد با ارسال پیام در واتساپ یا تلگرام حتی پیامک و جلب اطمینان افراد آنها را به سرمایه گذاری در پنل هائی وارد میکنند که کمیسیون های زیادی پرداخت میشه . آنها حتی برای جلب اطمینان ممکن است مبالغ بسیار کمی هم به صورت واقعی برای فردا واریز کنند تا فرد اعتمادش جلب شده و مبالغ بسیار بالا تر را واریز کند .
پس از چندی فرد مورد سو استفاده شده وقتی درخواست مبلغ را میکند کلاه بردار میگوید که باید چند مرحله واریزی دیگر را وارد کنی تا بتوانی تمام پول را برداشت کنی حال آنکه هیچ پولی بر نخواهد گشت
مشخصه
۲- ارسال بسته پستی :
افراد کلاه بردار با طرح دوستی وارد شده و به شخص میگویند که بسته پستی با ارزش برایشان ارسال کرده سپس شخص کلاه بردار دیگری به عنوان شرکت پستی پیام داده و مبلغی را برای ترخیص یا …. طلب میکند .
۳- فروش آیفون و لبتاپ ارزان :
مانند سناریو قبلی با این فرق که مبلغ جنس هم اخذ میگردد.
با این وجود اگر همچنان از فروشنده خود اطمینان ندارید می توانید از طریق واتساپ یا تلگرام با ما تماس بگیرید : ۰۹۱۳۰۵۰۷۰۰۲